Uitlaat

De uitlaat stuurt de verbrandingsgassen van de motor naar buiten. Het is een soort van schoorsteen om de uitlaatgassen te ventileren.  De uitlaat helpt uw motor en werkt op twee verschillende manieren. Het geluid wordt verminderd aangezien de uitlaat werkt als demper. Daarnaast vermindert de uitlaat ook de uitstoot, dankzij de vele ingebouwde filters.


Wanneer uw uitlaat vervangen?
De overmatige uitstoot van uitlaatgassen is één van de waarschuwingssignalen van een potentieel probleem met de uitlaat. De aanwezigheid van een hardnekkig geluid, luider dan het gebruikelijke, is een tweede symptoom. In de meeste gevallen gaat het hier over een corrosieprobleem of soms slechts een montageprobleem. Tenslotte kan een hoger dan gebruikelijk brandstofverbruik een indicatie vormen van gecorrodeerde uitlaat, wat een aanzienlijk vermogensverlies en rendement van de motor met zich kan meebrengen.
Zodra een van de bovenstaande problemen zich voordoen, raden wij u aan de status van uw uitlaat lijn controleren door een van onze technici. Dankzij onze expertise valt  het probleem nauwkeurig te lokaliseren, te wijzigen of te repareren. Indien nodig, vervangen wij het defect voordat het schade kan toebrengen aan andere perifere onderdelen.
 

Aan welke normen dient uw uitlaat te voldoen?
Met de voortdurende vooruitgang in de technologie, hebben de motoren ook veel vooruitgang geboekt! De motorblokken zijn krachtiger geworden maar ook zuiniger. Bij de introductie van de Euro 1-norm  in 1 juli 1992 met de introductie van de Euro 1-norm, werd de impact van auto's op het milieu herbekeken. Sedert deze norm is de emissiebeperking uitgegroeid tot een must bij de technische keuring.

Contacteer onze medewerker voor een passende prijsofferte.

Maak nu een afspraak online

Vermijd lange wachttijden voor uw bandenwissel en maak snel een online afspraak. Deze module is toegankelijk voor de klanten met/zonder actieve bandenopslag in het filiaal, klanten die een uitlijning wensen of nieuwe banden willen aankopen.

Maak een afspraak!

Bereik ons

Voor uw leasingwagen bent u welkom in Genk-Zuid. 
Afspraak maken per telefoon? 089/51.06.26 of contact

Particulieren:

 089/86.92.92 
 089/35.63.03
 genknoord@bestdrive.be
 E. Coppeelaan 12,
3600 Genk
Maak een afspraak online
Bekijk op google maps