Batterijen

Tegenwoordig wordt de autobatterij die niet enkel en  alleen gebruikt om de motor op te starten. De batterij is uitgegroeid tot een krachtpatser die stroom levert aan alle elektronische onderdelen. Tot 40% van de bestanddelen van een wagen maken gebruik van elektronica. De moderne voertuigen zijn bijgevolg zeer afhankelijk van elektriciteit worden. En met de komst van hybride of volledig elektrische voertuigen, wacht de batterij nog tal van uitdagingen.

Waarom regelmatig controleren?
Zoals alle batterijen, kent de autobatterij een beperkte levensduur, gemiddeld tussen de 3 en 5 jaar. Gezien het aantal cycli van laden en ontladen en het belang van de batterij in de actuele voertuigen is het raadzaam om de batterij regelmatig te laten controleren door een professional. Wij controleren of er nog voldoende accuzuur in is, controleren of de klemmen nog geen oxidatie en vervangen indien nodig.

Wanneer moet ik mijn batterij te vervangen?
Indien uw voertuig moeilijkheden vertoont bij het starten, kan de oorzaak van dit probleem zich bij de batterij bevinden. De temperatuursveranderingen onderwerpen de batterijen aan extreme omstandigheden die een invloed hebben op de performantie van de batterij. Hie is bijgevolg raadzaam uw batterij vlak voor het winterseizoen te laten controleren. Vermijd in eerste instantie het gebruik van startkabel. De starters worden in moderne voertuigen steeds meer electronisch bediend. Het gebruik van startkabels kan interne schade toebrengen aan het electrisch circuit door een plotse stroomstoot.

Problemen met uw batterij? Kom gerust langs en wij controleren de staat van uw batterij.

Maak nu een afspraak online

Vermijd lange wachttijden voor uw bandenwissel en maak snel een online afspraak. Deze module is toegankelijk voor de klanten met/zonder actieve bandenopslag in het filiaal, klanten die een uitlijning wensen of nieuwe banden willen aankopen.

Maak een afspraak!

Bereik ons

Voor uw leasingwagen bent u welkom in Genk-Zuid. 
Afspraak maken per telefoon? 089/51.06.26 of contact

Particulieren:

 089/86.92.92 
 089/35.63.03
 genknoord@bestdrive.be
 E. Coppeelaan 12,
3600 Genk
Maak een afspraak online
Bekijk op google maps