Kan u de originele bandenmaat veranderen?

Kan u de originele bandenmaat veranderen?

De autofabricanten bieden vaak de mogelijkheidheid tot het plaatsen van grotere velgen. De diameter van het voorwiel dient evenwel hetzelfde te blijven, ongeacht de grootte van de velg om de  weergave van de snelheidsmeter niet te beïnvloeden. Dit impliceert dat uw voertuig met verschillende bandenmaten op uw voertuig uitgerust kan worden.

Indien de grootte van de velg  toeneemt,  zal de hoogte dienen af te nemen om tot dezelfde totale diameter te komen.
In het algemeen zal het plaatsen van grotere velg leiden tot een stijvere wiel. Dit betekent noodzakelijkerwijs minder comfort, maar een veel betere weghandling. Een compromis tussen comfort en behandeling dient gevonden te worden. Als bandenspecialist beschikken wij over de expertise om u hierin bij te staan.

Reken snel uw bandenmaat om naar een andere op de site van GOCA (Groepering van Erkende Ondernemingen voor Autokeuring en Rijbewijs).

Gratis CarCheck

Wagen onderhoud bij BestDrive, dat is niets dan voordelen. Kom vandaag nog langs voor een gratis CarCheck van je wagen. Staat je auto ook reed…
Lees meer

Tachograaf Service

Onze werkplaats te Genk Zuid is conform de wetgeving uitgerust en erkend door de  Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer voor het: …
Lees meer

Bereik ons

Voor uw leasingwagen bent u welkom in Genk-Zuid. 
Afspraak maken per telefoon? 089/51.06.26 of contact

Particulieren:

 089/86.92.92 
 089/35.63.03
 genknoord@bestdrive.be
 E. Coppeelaan 12,
3600 Genk
Maak een afspraak online
Bekijk op google maps