Blog

Gratis CarCheck

Gratis CarCheck

Wagen onderhoud bij BestDrive, dat is niets dan voordelen. Kom vandaag nog langs voor een gratis CarCheck van je wagen.

Staat je auto ook reeds geruime tijd stil door de Covid-19 maatregelen? Stilstaan is achteruitgaan, zeker voor je batterij. Misschien wordt het wel eens tijd voor een totale check-up. Kom langs zonder afspraak bij BestDrive en wij onderzoeken je auto volledig gratis op onderstaande punten:
• ✔️ We bekijken het restprofiel en slijtage van uw autobanden en zetten deze weer op druk. Bandendruk heeft een effect op uw verbruik.
• ✔️ We meten uw ruitenwisservloeistof en vullen deze gratis terug bij.
• ✔️ We controleren uw remmen. U dient te vertrouwen op uw remmen in elk mogelijke situatie.
• ✔️ We controleren uw batterij. Lang stilstaan kan het laadsysteem van uw batterij beschadigen.
Kom snel langs en geniet van onze gratis CarCheck


Bosch-onderhoud voor elk type wagen, aan de juiste prijs!

Kies voor een onderhoud bij BestDrive: je behoudt je fabrieksgarantie omdat wij werken met originele Bosch onderdelen & onze mecaniciens door Bosch geschoold zijn. Laat je bovendien nu verrassen door de verschillende promoties. BestDrive zorgt dat uw auto weer in een perfecte staat is! Ga in alle veiligheid de weg op, in elke weersomstandigheid.

Tachograaf Service

Tachograaf Service

Onze werkplaats te Genk Zuid is conform de wetgeving uitgerust en erkend door de  Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer voor het:
• ijken van alle merken digitale tachografen: 1B + 1C (slimme tacho)
• vervangen van defecte tachografen of impulsmeters
• ijken/controleren van sneldheidsbegrenzers
• opmaken van een manipulatierapport.

In onze werkplaats zijn er minimum 3 mensen opgeleid en gecertificeerd om alle digitale tacho´s en begrenzers te ijken, zo kunnen we U zo snel mogelijk helpen om uw stilstand tot een minimum te beperken.
Indien een defecte tacho niet hersteld kan worden, kunnen we u snel voorzien van een ruiltachograaf. De voertuig- en chauffeurgegevens worden, indien nog beschikbaar, altijd conform aan u overgemaakt.  
De verzegeling, inwendige batterij alsook het tachograafpapier (rolletjes) worden bij elke ijking vervangen. Deze batterijen en rolletjes kunnen ook steeds separaat bij ons aangekocht worden.

Wist u dat ....

Digitale tachografen elke twee jaar geijkt moeten worden.
De snelheidsbegrenzers moet eveneens elke twee jaar gecontroleerd worden.  (Deze informatie kan u terugvinden op de zegels in de deurstijl van het voertuig)
Voor een kort overzicht van de wetgeving kan u terecht op: www.mobilit.belgium.be

Dag van de wetenschap: ecologische banden

Dag van de wetenschap: ecologische banden

Het is vandaag dag van de wetenschap. Meer dan genoeg reden reden om wetenschappelijke ontwikkelingen in onze sector in de bloemtjes te zetten. En dat wel héél letterlijk.

Korting op een nieuwe batterij

Korting op een nieuwe batterij

Wij controleren nu gratis en vrijblijvend uw batterij, indien nodig krijgt u €10 korting op een nieuwe! Geldig in november.

Waarom winterbanden?

Waarom winterbanden?

De meesten denken pas aan winterbanden wanneer de eerste vlokken vallen. Wie echter veilig de weg op wilt kan beter al zijn banden verwisselen vanaf temperaturen onder de 7°C. Ontdek hier alles over het hoe en waarom van winterbanden!

Online banden bestellen: hoe gaat dat?

Online banden bestellen: hoe gaat dat?

BestDrive lanceert in 2017 haar webshop, een makkelijke en snelle manier om online banden te bestellen. In de webshop kunnen de juiste banden voor uw wagen gekozen worden, waarna u de dichtsbijzijnde BestDrive vestiging in België selecteert en uw gewenste afspraakmoment aangeeft.

Continental wint Automechanika Awards met paardebloem rubber

Continental wint Automechanika Awards met paardebloem rubber

Continental heeft twee Automechanika Awards gewonnen voor innovatie en voor groene producten met het Taraxagum-project. Het gaat om de productie van autobanden met rubber van de Taraxacum kok-saghyz (TKS) paardenbloem, beter bekend als de Russische paardenbloem.

Continental zoekt paardentemmers

Continental zoekt paardentemmers

De nieuwe campagne van Continental moet de consument het tastbaar bewijs leveren van de capaciteiten van dit unieke type Continental Ultra High Performance-banden.

Budgetbanden: de test

Budgetbanden: de test

Het Duitse testinstituut GTÜ vergeleek een zestal budgetbanden uit China en Oost-Europa met een Dunlopband en kwam tot ‘alarmerende’ resultaten.

Wat is Tire Pressure Monitoring System ?

Wat is Tire Pressure Monitoring System ?

TPMS of Tyre Pressure Monitoring System, is een hulpmiddel dat de bandenspanning en temperatuur van de autobanden meet terwijl u in de auto zit. Van 1 november 2012 dient elk nieuw model uitgerust te worden met TPMS.

Andere bandenmaat?

Andere bandenmaat?

Ben je op zoek naar de juiste of een vervangende bandenmaat? Op de zijkant van iedere autoband staat volop informatie over het merk, model, de maat, het draagvermogen, de snelheidsindex, DOT code en meer.

Waar vindt u de bandenmaat?

Waar vindt u de bandenmaat?

Uw bandenmaat vormt cruciale informatie om een passende offerte te maken. Waar vindt u deze bandenmaat en wat betekenen al deze cijfers? Hier vindt u een overzicht.

Welke bandendruk?

Welke bandendruk?

De druk van de banden is een essentieel element. Te veel of te weinig druk kan de wegligging in gevaar brengen, de slijtage van de band bevorderen en het brandstofverbruik de hoogte in jagen.

Winter-, zomer- of een vier seizoenenband

Winter-, zomer- of een vier seizoenenband

Het mag dan al het gemakkelijkste zijn om het hele jaar met dezelfde banden te rijden; een goed idee is het niet. Winterbanden verslijten bijvoorbeeld sneller in de lente en de zomer, maar ze voeren sneeuw en slijk wel sneller af door hun profiel.

Wetgeving winterbanden

Wetgeving winterbanden

Vertrekt u op wintersportvakantie? Misschien heeft u wel nood aan winterbanden. Hieronder een overzicht van de winterbandenwetgeving in verschillende landen.

Pompen met stikstof

Pompen met stikstof

Stikstof is minder gevoelig aan temperatuurvariaties. Bijgevolg blijft uw bandendruk stabiel, wat een positief effect heeft op uw kilometerrendement.

(Ab)normale bandenslijtage?

(Ab)normale bandenslijtage?

Bandenslijtage is helaas onvermijdelijk en dat is maar goed ook. Door de wrijving van de band met het wegdek kunnen krachten overgedragen worden. Maar welke slijtage is normaal en welke niet?

Een band herstellen?

Een band herstellen?

Het herstellen van banden is een uiterst delicaat proces en vraagt de expertise van een bandenspecialist. Grosso modo zijn er vier soorten herstellingen mogelijk.

Bereik ons

Voor uw leasingwagen bent u welkom in Genk-Zuid. 
Afspraak maken per telefoon? 089/51.06.26 of contact

Particulieren:

 089/86.92.92 
 089/35.63.03
 genknoord@bestdrive.be
 E. Coppeelaan 12,
3600 Genk
Maak een afspraak online
Bekijk op google maps